مدیرکل میراث فرهنگی لرستان مطرح کرد؛
خرمآباد- مدیرکل میراث فرهنگی لرستان با اشاره به موانع حوزه صنایع دستی لرستان به عنوان تکنیکیترین صنایع دستی ایران، صادرات چمدانی، نبود مواد اولیه و … را از جمله مشکلات این حوزه برشمرد.
عطا حسن پور در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به وجود ۶۰ رشته صنایع دستی در لرستان اظهار داشت: همچنین در استان بیش از شش هزار صنعتگر داریم.
نبود مواد خام و اولیه برای فعالیت صنعتگران
وی با بیان اینکه از این تعداد دو هزار نفر فعال هستند عنوان کرد: دو هزار غیر فعال هستند و مابقی نیز این رشتهها را ترک کردهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان تصریح کرد: مهمترین مشکل ما در حوزه صنایع دستی، نبود مواد خام و اولیه است.
صادرات چمدانی معضل حوزه صنایع دستی لرستان
وی همچنین صادرات چمدانی را یکی دیگر از مشکلات حوزه صنایع دستی لرستان برشمرد و عنوان کرد: هنوز بنگاهها و تعاونیهایی که صنایع دستی استان را به شکل حجمی صادر کنند در لرستان نداریم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان با بیان اینکه این پتانسیل بزرگ نه تنها در «ورشو»، بلکه در گلیم، جاجیم، ماشته، سنگهای قیمتی و… نیز وجود دارد ادامه داد: اما تا زمانی که صنایع دستی لرستان صادر نشود و به شکل برند نباشد در این حوزه توفیق آنچنانی نخواهیم داشت.
بنا بر این گزارش، در استان لرستان صنایعدستی ثمره دستهایی است که عشق را از قلب خود جاری ساخته و با انگشتان خود با یاری تار و پود بر گلیم و جاجیم ترسیم کرده و یا با تلنگرهای چکش، آن را حک میکنند.
صنایع دستی لرستان در سه نوع متمایز عشایری، روستایی و شهری شکل گرفتهاند. بیشتر تولیدات صنایع دستی عشایری به مصرف خانوار میرسند و کمتر به بازار عرضه میشوند.
انواع صنایعدستی عشایر استان لرستان عبارتند از سیاه چادر، چیت، قالی و گلیم. صنایع دستی روستایی را قالی، گلیم، رنگرزی و جاجیمبافی تشکیل میدهند و عمده صنایع دستی شهری نیز خراطی، نمدبافی، قلم زنی، ورشو سازی، قالی، موج و گلیم بافی هستند.