ایسنا/لرستان مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان گفت: ۹۰ رشته صنایعدستی در استان وجود دارد.
عطا حسنپور امروز در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: بیش از ۶ هزار صنعتگر در رشتههای مختلف این حوزه مشغول به فعالیت هستند که دو هزار صنعتگر فعال داریم، دو هزار نیمه فعال و دو هزار صنعتگر نیز متاسفانه این هنر را کنار گذاشتهاند.
وی تصریح کرد: مهمترین مشکل صنعتگران و هنرمندان صنایعدستی ما تهیه مواد خام اولیه است، به عنوان مثال فلز ورشو مدتهاست که وارد ایران نمیشود و قلمزنهای چیرهدست ما ناگزیر هستند روی سینیهای قدیمی قلمزنی کنند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خاطرنشان کرد: عمده صادرات صنایعدستی ما بهصورت چمدانی است و متاسفانه هنوز بنگاهها و تعاونیهایی که به شکل حجمی این محصولات را صادر کنند وجود ندارد و امیدواریم با ورود بخش خصوصی و معرفی شایسته صنایعدستی در لرستان از جمله گلیم، ماشته وصنایع سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی لرستان و… به صادرات موفق و برندسازی درخوری از این ظرفیتها برسیم.
حسنپور ادامه داد: تنها شهر ملی ما در زمینه معرفی صنایعدستی بروجرد است که تحت عنوان شهر ملی ورشو در سطح کشور برند محسوب میشود و با همت بیشتر ادارهکل میراثفرهنگی و خود صنعتگران لرستانی مابقی رشتههای صنایعدستی استان معرفی و برندسازی خواهند شد.
صنایع دستی هر قوم و ملتی، معرف ذوق و خلاقیت های آنان در پاسخ به ضرورت های مادی و معنوی در مرحله مشخصی از گسترش تاریخی است. انسان ها با توجه به خصوصیات فردی و نوع نیازهایشان، همواره در ستیزی دائمی با طبیعت به سر برده و با فعال نمودن ذوق و اندیشه و احساس، در صدد تغییر دادن و تصرف در ساخت طبیعت برآمده اند تا به جبران کمبودها و هر آنچه هستی آنها را از داشتن آن محروم کرده دست یابند. صنایع دستی تجلی ویژگی های فرهنگی و مظهر تمدن انسان های هر جامعه در گذر تاریخ است. در استان لرستان صنایع دستی ثمره دست هایی است که عشق را از قلب خود جاری ساخته و با انگشتان خود آن را بر تار و پود گلیم و جاجیم نمود داده اند و یا با تلنگرهای چکش آن را حک می کنند.
آخرین دیدگاهها